Vélemények

Szilvus tanítási módszere tökéletesen igazodott az elvárásaimhoz. Nekem fontos volt, hogy az élő beszédet gyakoroljam, és sok esetben a napi történésekről beszélgettünk németül, és nem egy kitalált témát boncolgattunk. Ez számomra érdekessé tette a tanulást, és olyan dolgokról társalogtunk, ami engem is érdekelt, ez nagy motivációt adott. Mellette természetesen a nyelvtan gyakorlása sem maradt el. Szívből ajánlom őt minden szintű tudásfejlesztéshez.

– István

Szilvi a legjobb tanár akit kívánhat magának az, aki szeretne megtanulni németül. Végtelen türelemmel rendelkezik, hiába feszegetem a határokat rendszeres értetlenkedéssel és a nyelvtani szabályok elleni felszólalásokkal, a végén mindig bebizonyítja, hogy semmi sem bonyolult annyira, mint ahogy én azt előadom. Rendelkezik furcsa képességekkel, az egyik, hogy olyan jó hangulatot teremt az órán, annyira egyszerűen és érthetően magyarázza el a nyelvtani szabályokat, hogy szerintem képes bárkivel megszerettetni a német nyelvet. A másik az, hogy képes bűntudatot kelteni bennem, ha nem készülök fel rendesen az órára, mindezt úgy, hogy csak annyit mond: ”Na bravó!”. Nehéz olyan tanárt találni, aki ennyire szeret tanítani, úgy érzem, hogy neki tényleg fontos, hogy megtanuljak németül, szerencsés vagyok, hogy Szilvinél tanulhatok. 😻

– Blanka

Teljesen kezdő voltam mikor Szilvihez kerültem és csak az volt a célom, hogy egy B2es szintre eljussak, mert az iskolában semmit sem tanultunk. Végül C1ig folytattam, mert a nyelvet is megszerettem és az órákat túlságosan élveztem. Igazából az egész nagyon jó volt, de volt néhány kiemelkedő pontja. Az egyik, hogy alkalmazkodtak az óráink a nyelvvizsgához amire készültünk. Goethet szerettem volna tenni és amikor szóltam Szilvinek, azonnal gyűjtött is hozzá anyagot és utána nézett, hogy miből is állnak a Goethe részei. A másik, hogy ugyan nagyon kedves volt és nagyon megértő, de azért nyomott, hogy csináljam (amire nekem nagyon is szükségem volt). Emlékszem nagyon nehezen kezdtem el beszélni németül, de egy idő után igenis rá tudott venni, hogy ne rettegjek megszólalni németül. Ugyanilyen volt a nyelvvizsgára a jelentkezésem. Nagyon nem éreztem magam készen, de erősködött, hogy jelentkezzek és meg is lett (amit én abszolúte neki tulajdonítok). Összességében nagyon jók voltak az órák, mindegyik készséget fejlesztettük és úgy tanultam meg németül, hogy közben élveztem is. Kicsit féltem, hogy az, hogy online lesz mennyire lesz hatásos, de soha nem volt belőle gond. Sőt még jobb is volt mert minden anyagom egy helyen volt, tudtam, hogy mit hol keressek. Igazából minden szinten csak ajánlani tudom!!

– Dóri

Éveken át próbálkoztam középiskolában és egyetemen a német nyelvvel, de semmire se jutottam vele. Ezért nagyon megutáltam. Aztán ”kényszerből” már munka mellett újra elkezdtem németül tanulni. Szinte lesokkolt, hogy Szilvi módszerével és magyarázatával elsőre megértettem a nyelvtani szabályokat és még a der-die-das táblázat is értelmet nyert :). Mindenkinek szívből ajánlom, de főleg azoknak, akik érthetetlen és ronda nyelvnek tartják a németet!

– L. Andi

Szilvi több, mint egy magántanár. Türelme végtelen és megértő. Az órák kivétel nélkül vidáman telnek, személyre szabott tervet követünk. Technikai illetve játékos feladatok is vannak a tarsolyában. Nagy hangsúlyt fektet a kommunikációs készségek fejlesztésére, amit általában kötetlen spanyol párbeszéddel gyakorlunk. Számomra érthetően vázolja még a nehezebb nyelvtani szabályokat is.

– Virág

Szilvi mindig nagyon türelmes az órák során, még akkor is, ha valamit többször el kell magyaráznia. Változatos feladatokat talál ki, mindezt úgy, hogy sokszor ismételünk, hogy jobban rögzüljenek a korábban tanult dolgok is. Rendszeresen ad házi feladatot, és minden alkalommal az új szavakból szódolgozatot irat, mellyel fejleszti a szókincsemet és elősegíti a fejlődésemet. Nagyon szeretem az óráit.

– H. Gabi

Szilvivel a tanulás olyan mint egy utazás! Rengeteg energiával tölt fel, motivál, mindig többet és többet szeretnék tanulni! Minden nyelvtant annyira logikusan és egyszerűen mesél el, hogy szinte azonnal rögzül is. Játékos, izgi feladatokkal teszi színessé a házit, ami biztosítja az állandó sikerélményt, és a fejlődés is már hétről hétre abszolút érzékelhető. Az órák egytől egyik jókedvűen telnek, még a borongós napokat is feldobja! :) Spanyolul és németül is Vele tanultam/tanulok, rengeteg erőt ad, hogy meg merjek szólalni és hogy anyanyelvi környezetben is magabiztosan használjam azt. Szerintem mindez elengedhetetlen a hatékony nyelvtanuláshoz: kitartást és önbizalmat ad, amit nagyon kevés nyelvtanár tud megosztani. Szívből ajánlom Őt, akár valaki egy nyelvet teljesen nulláról szeretne elkezdeni, vagy csak felfrissíteni, Szilvi a legjobb választás!!

– Judit

Azért szeretek Szilvivel tanulni, mert mindig jó a hangulat. Ha rossz napom van, mindig jobb kedvem lesz. Megértő, és bármikor újra elmagyarázza az anyagot, ha valami nem megy. Régóta tanulok vele, de még mindig nem unom (és értékeli a szerelmi sztorikat ;)).

– Sári

Az órákra mindig gondosan összeállított, a tanuló szintjének megfelelő, de kellő kihívást jelentő feladatokkal érkezik. Szuper érthetően adja át az elsajátítandó tananyagot, türelmesen, érthetően magyarázva azt. Amellett, hogy a tanulni valót szigorúan behajtja és számonkéri, az órák mindig csoda jó hangulatban telnek (de még mennyire!! 😀). Érezhetően rengeteg munkát rak az oktatásba, felkészítésbe, legyen szó nyelvvizsgáról, vagy „csak” hobbi nyelvtanulásról. Arról is gondoskodik, hogy két óra között ne unatkozzak, bőven ellát házi feladattal, amiből, ha kell, utánpótlást is biztosít. 😀 Minden meg van benne, amit egy jó tanárban keresel: felkészült, jó fej, érti a dolgát, de szigorú és következetes is. Kell ennél több? Jó tanár és kész! 😀

– Niki

A hatékony nyelvtanuláshoz nagyszerű hangulatú órák társulnak. Ha gond lenne az óra idejével nincs gond, mert rugalmas az időbeosztás!

– Boti

Kicsit olyan ez, mint amikor az ember keresi az igazit.
Nekem németországi munkához kellett a német. Jártam be nyelvkurzusra, kipróbáltam online is több tanárnál, sorra csak negativ tapasztalatok, tovább kerestem.
A Szilvi egyesít mindent. Tudást, türelmet, humort, kedvességet. Várom az órákat. Már rég feladtam volna, ha nem nála tanulnék. Tehát ezek szerint én megtaláltam 😊

– Angi

A családomból elég sokan veszik igénybe Szilvi szolgáltatásait. Rengeteg jót hallottam róla, így mikor be kellett hoznom a lemaradásaimat, rögtön hozzá fordultunk. Az első óra előtt izgultam, hogy szigorú lesz. Miután már pár órát megtartott nekem, rájöttem, hogy tényleg szigorú, csak máshogy mint akik eddig tanítottak, hiszen vannak elvárásai, de nem szid le, ha valamit elrontok. Érthetően magyaráz, sok érdekes feladatot oldunk meg. Összegezve nagyon szeretek vele tanulni. Remélem, még sokáig és sok diákot fog tanítani.

– Eszti

Szerintem az online nyelvtanulás előnyei a rugalmasság és a kényelem, hiszen otthonról tanulhatsz hatékonyan. Az online megosztott tartalmakat bármikor és bárhonnan meg tudod nyitni, így akár néhány szabad percben is lehetőséged van gyakorolni. Az órákat mindig jó hangulat, szervezettség és a kiváló tanár-diák kapcsolat jellemzi. Ha egy következetes, rugalmas és legfőképpen egy magas szakmai tudással rendelkező nyelvtanárt keresel, akkor bátran fordulj Szilvihez! 😊

– Mesi

Szilvivel csak egyszer találkoztunk személyesen, de teljes mértékben kihasználjuk az online tanítás rugalmasságát, személyre szabhatóságát és gyorsaságát (dolgozatok fél perc alatt javítva). Minden tananyag egy helyen könnyen elérhető és kényelmesebb a tanulási környezet.

– Bálint

Én több mint egy éve Szilvivel tanulok. Eleinte szemtől szembe, papírra dolgoztunk. Aztán át kellett állnunk az online tanulásra, amitől picit féltem eleinte, de ugyanúgy tudtam tanulni és mindent értettem továbbra is. Az órák nem iskolai óra hangulatúak, sokkal lazább, akár beszélgetősek mégis hatékonyabb mint egy tanóra. Szeretek Szilvivel tanulni, és a spanyolt is megszeretette velem.

– Martin

Szerintem Szilvi elképesztően vicces, nagyon intelligens, empatikus ember és tanár, aki a nehéz helyzetekben is a legjobbat hozza ki az emberből. Maximálisan odafigyel a diákjaira, nagyon következetes, korrekt és precíz. Teljes szívvel ajánlom mindenkinek. ❤️

– Amanda

Hihetetlen sokat fejlődött a német tudásom ez alatt az egy év alatt, és ezt csak a Szilvinek köszönhetem. Minden órán sokat tanulunk, de így is mindig jól érzem magam vele. ♡

– Olivia

Szilvi tanítási módszere strukturált, rendszerezett és elég alapos, ami nagyban segített passzív középfokú nyelvtudásomat aktívvá tenni. Munkám során ennek köszönhetően magabiztosan tudom használni a nyelvet mind szóban, mind írásban.

– Ági

Sose volt dolgom magántanárral. Mióta rátaláltam Szilvire, úgy érzem sokat fejlődtem a német nyelv területén. Habár rengeteget tanulunk, és minden órán írunk dolgozatot, pihenésképpen játékos feladatokkal segít könnyebben megjegyezni a dolgokat. Mióta nála tanulok, inkább a tőle kapott házi feladatokat oldom meg mint az iskolait. :-)

– Mária

Én azért szeretem ezeket a német órákat, mert mindig játékos és segít a tanulásban. Minden órán játékosak a feladatok és mindig sokat nevetünk. ♥

– Vanessza

Az egyetlen olyan tanár aki miatt érdemes németet tanulni! Ha nem lenne, még mindig utálnám ezt a nyelvet.

– Timi

Attól a perctől kezdve, hogy elkezdtünk együtt tanulni máris éreztem, hogy a lehető legjobb kezekben vagyok. Első órától kezdve érzem, hogy ezek az órák sokkal többet adnak nekem, mint az iskolai órák. Szilvi mindig kiegészíti a tudásomat és rengeteg új dolgot is tanít. Az órák elején a "Szilvi féle" dolgozatokkal kezdünk, ami nagyon szívesen írok meg mindig. Az órákat mindig jó kedvvel töltjük és sokat tanulunk. Keresve sem lehet jobb magántanárt találni, ez biztos!

– Szandy

Nem csak megíratja a házi feladatot és a dolgozatokat, de ki is javítja. Személyre szabott feladatokat ad csoporton belül is. Mindig készül az órára, semmit sem bíz a véletlenre. Nem utolsó sorban humora is van! :)

– Györgyi

Elfogultság nélkül Szilvi az eddigi legjobb tanárom. Személyre szabott alakítja ki az órák felépítését, figyelve a gyengeségeimre. Következetes, számon kér és észrevétlenül is beépült a nyelvtanulás a hétköznapjaimba, úgy hogy még szeretem is.

– Szilvi

Órái jó hangulatban telnek, így a motiváció sem marad el!! ☺

– N. Andi

Következetes!!! Alapos, felkészült, vidám.

– Cs. Zoli